مددکاری اجتماعی
مددکاری اجتماعی حرفهای، مبتنی بر علم، هنر، مهارت و هدف تعریف میشود که در آنمددکار کمک میکند که مددجو ) یک فرد یا گروه یاجامعه ( مشکل خود را شناخته و به تواناییهای خود پی ببرد و با استفاده از منابع و امکانات موجود در جهت حل مشکل خود بر آید. در واقع مددکاری اجتماعی عبارت از مجموعهای متشکل از تدابیر و روانشناسی مشاوره و فعالیتهای حرفهای است که در قالب نهادها، سازمانها و موسسات رفاهی توانبخشی، اجتماعی، فرهنگی و تربیتی عرضه میشود تا با ایجاد تغییر و دگرگونی مناسب در شرایط مادی و معنوی افراد و قشرها جامعه زمینه بهزیستی رشد و تعالی آنها را فراهم آورد.
مددکاری جامعهای: توسعه و تعمیم خدمات مددکاری اجتماعی در جوامع مختلف به منظور تأمین نیازهای اجتماعی، فرهنگی رفاهی از طریق بسیج نیروها و جلب مشارکتهای عمومی و بهرهگیری از استعدادها و نیروهای موجود جامعه.
شرح وظایف 1. پیگیری وضعیت اجتماعی- اقتصادی و خانوادگی مراجعین معرفی شده(صندوق خیریه امید و ...) 2. تماس با خانواده مراجع، اساتید و بویژه استاد راهنما و مسئولین دانشگاه 3. بررسی و شناخت عوامل محیطی موثر در مشکل و در صورت نیاز بازدید از مراکز مذکور 4. ارتباط مستمر و مداوم با مشاور، روانشناس و روانپزشک مرکز و ارائه نتایج اقدامات صورت گرفته به آنها جهت تصمیم گیری گروهی. 5. انجام خدمات اجتماعی و مددکاری برای مددجویان 6. پیگیری مشکل مراجع تا حصول به نتیجه نهایی 7. شناسایی منابع حمایتی داخل و خارج دانشگاهی و استفاده از آن جهت کمک به دانشجویان نیازمند 8. شرکت در جلسات هماهنگی 9. اعزام و بستری کردن دانشجویان مبتلا به اختلالات شدید روانی در بیمارستانها با نظر روانپزشک و روانشناس بالینی مرکز
|